Luciatider och Jul i allmänhet

Luciafirandet har varit i fullgång även här i Bryssel. Det började förra Söndagen när Svenska Kyrkans Kör hade julkonsert, och vi Lucia i kyrkan vid jeu de balle tillsammans med dem.
 (Nu har jag själv knappt tagit en bild på luciabilderna, så tack till alla fotograferna)
 
När vi onsdagen den elfte luciade på Muséum des Sciences Naturelles för enn företagsfest, (alltså det naturvetenskapliga museet här i Bryssel,) föll det på min lott att vara lucia. Vi fick dock använda oss av elljus, då de inte ville riskera att de miljontalsårs gamla dinosaurieskletten skulle brinna upp...
 
Sedan vart det den 13 dec, Luciadagen, i Église de dominicains. Kallt vart det! Vi såg ångorna komma från våra munnar när vi stod där och sjöng i våra tunna lucialinnen. Men det var likväl roligt.
 
Och luciorna blir demoner...:
 
 
 
Efter framträdandet på IKEA, igår lördag, där vi gick o luciade runt kunderna. Vi fick gratis buffé i personalmatsalen, och inte nog med det, en varsin IKEA-kasse med pepparkaksburk, knäckebröd, sill, marsipan, vinglögg, julmust och ett litet julpynt. Mycket generöst!


Sen har vi ju försökt hålla julstämningen uppe här i Bryssel också!

 
Jag och Ebba träffade en riktigt kelig get.
 
Julmust och skumtomtar från Sverige, kolatårta av Ebba och filen Love Actually.
 

Lille

Den ena pojken är sjuk, så här sitter jag inne när himlen är klar blå, och jag missar både franskakursen och friskis-och svettispass. (Ja, jag tycker för tillfället väldigt synd om mig själv, mitt i detta i-landsproblem som jag står inför).
 
Men jag passar på att publicera bilder från Lille, som vi besökte förra lördagen igen.
 
Okej, det ser kanske inte så "fancy" ut, men det smakade utmärkt likväl. Det var ngn gryta speciell för trakten/nordöstra frankrike, med öl (vanligt i Belgien oxå), kött stekt med råsocker, och det stod att det var "gingerbread" i, vilket i pricnip är pepparkaka.
 
Innan bussen tog oss hem, åt vi våfflor på paul, där en extremt otrevlig fransyska till servitris jobbade, som inte tog emot beställningar på engelska, som en av oss pratade, så vi andra fick säga det på franska åt henne... Men ja gott var det iaf

1:a dec o advent i Brussel

I lördags var vi några i Lille (lägger upp om det senare), men Söndagen tillbringades strosande i Bryssels Julstök, och fika med Lussebullar och mjuk pepparkaka i Svenska Kyrkan efter att vi lyssnat på Lovisa i Svenska Kyrkans Kör. Vädret var med oss med blå himmel och sol under största delen av dagen.
 
Emelie håller mitt "varma vin" (vin chaud), smakar inte lika kryddat som vår glögg (som jag då föredrar).
 
Några dagar sedan..