Finn 1 Fel i parken

Dagarna som gått

Här om dagen gick jag i parken och såg massa fåglar samlas kring ett utfodringsställe. Men det var något som inte stämde bland alla dessa vilda fåglar...
Titta noga...
 
Nya fredagslunchstället, Cafe Belga, vid Falgey.Prisvärd mat, billig jämförelsevis, och supergod, plus ett fint ställe att dinera på! Vi utnämnde detta till vår nya fredagstratition!

Lovisa fotograferar som vanligt, medan Alina mest bara vill äta sin mat....
 
Neuhaus chockladoutlet i all ära, gratis smakprov. Ebbas sista (för denna ggn) och Kemmies första.
Tack Lovisa för at du tar bilder "som vanligt".
 
Skridskor med värdfamiljen i söndags, jag fick ett par gigantiska sådana.
 
Och vårt andra favoritställe "les gens que j'aime"
Hejdå till Ebba som nu befinner sig i snöiga Norden.
 
 
Och ja, appropå parken, här har vi den som inte riktigt passade in...

Kung Leopold (nr?) av Belgien tog in en massa olika typer av papegojor under Belgiens storhetstid som kolonialmakt. Många rymde och släpptes ut. Och ja, trots klimatet lever deras ättlingar vidare vilt här i Bryssel, ett hundratal stycken. (sååå coooolt)
 
 

Början på det nya året

Nu har jag äntligen tagit tag i mitt bloggande igen, först hann jag knappt  i början, sen har jag bara glömt bort det, o tänkt, "jag gör det sen". Men nu såhär efter nästan tre veckor efter återkomsten till Bryssel börjar saker och ting falla på plats.
Jo, jag hade ju redan bott här i fem månader innan Jul, men jag har börjat i en ny familj nu efter jul.
Så jag bor i en annan av Bryssels kommuner Etterbeek (10 min från parc du cinquantenaire), har nu hand om två 10-åringar, och behöver inte jobba alls lika mkt som innan, trots att de nya betalar mig bättre! Ett uppbyte helt enkelt. Detta var alltså något jag själv beslutade mig för. Även fast, och det kan alla andra av aupairerna här som bytt av den anledning att det inte riktigt fungerat eller att de känt sig utnyttjade, att det är ett väldigt jobbigt och svårt beslut att ta och framförallt att sen framföra det till sin dåvarande värdfamilj. Mycket mer än vad man först trott, för man bor ju med sin arbetsgivare, och det gör hela situationen mycket krångligare, och svårare att hantera.
Men nog om det. Nu trivs jag verkligen hos de nya, känner att jag äntligen kommit rätt, och livet flyter på bra här!

Lite smått och gott från de första veckorna detta år.
 
Cook and book. En restaurang och bar som både serverar mat och dryck och säljer böcker, CD:s och vinylskivor. Mkt trevlig sådan! (Den första bilden tog jag Från Lovisas blogg http://idalovisaaupair.devote.se/blogs/27925676/there-aint-no-age-for-rock--n-roll.htm, tack!)
 
Medan ni i Sverige har snö och minusgrader, har vi i Bryssel följande väder:
(Ja okej, det regnar lite ibland, men Bryssel skulle inte varit Bryssel utan dess regniga dagar...)
 
Cafe Belga, vid Flagey, Mysigt känt café och bar (och de tar inte överpris!). Alina, Anna och jag unnade oss en frukost där, med pain du chocolat, cappuchino och färsk pressad juice.
 
Och jag har nu en ny djurvän (i avsaknad av min älskade Tessie).
 
Men ja, jag kommer aldrig lita på katter till fullo, (och aldrig sätta dem före hundar,... )
 
I lördags var vi i Antwerpen och åt och shoppade lite på den pågående rean. Och här måste man verkligen passa på, för i Belgien finns det en lag som säger att man får endast rea ut varor under  januari och juli månad.
 
Ebba lämnar ju snart Bryssel, så denna veckan består av att göra saker "en sista gång"
Som att äta frozen yogurt, trots endast 5 plusgrader.
 
Äta riktig italienskpizza på Restaurangen Tiramisu.
 
Och ta en dessert på Restaurangen/Baren/Caféet, "Les gens que j'aime" . Älskar den, finns en liten ovanvåning som verkligen är liten och det är jättelågt i tak. Personalen står där nere och ropar upp och frågar efter ens beställning. Man kan få väldigt god färskpressad jucie bla.