Gott och Blandat

 
Har inte skrivit på ett tag i Bloggen, men det har varit en del att stå i nu sedan höstlovet, och har varken haft tid eller lust. Vad har hänt? Ja inget  världsomvälvande direkt! Men ja, två fotbollskvällar, dans i Bryssel, Spansk inflyttnings/födelsedagsfest, tacokväll, fajitaskväll, Julbazar i Svenska kyrkan, luciaträning (japp jag är med i luciakören konstigt men roligt nog) osv osv.
Har då även varit rätt dålig att ta bilder på allt. Men några snabba i dåligkvalité har det tagits:
 
 
En frukost på Pain Quotidien, där vi åt upp typ alla deras nöt- och chokladkrämer...
 Här brukar jag ibland även själv sitta o plugga franska efter ett pass på friskis o svettis och innan jag ska hämta barnen på tis o torsdagar.
 
Fotbollskväll 1, Sverige-Portugal i Portugal.
 
Fotbollskväll 2 (med ostbircka): Sverige-Portugal i Sverige
 

Tacokväll innan vi gick ut.
Lovisa är hungrigast!
 
 
Julbazaren i Svenska kyrkan, där vi var några som hjälpte till att sälja svenska läckerheter så som lussekatter, bilar, saltakatter, polly, marabou och gott o blandat... Vi fick även äta polarmackor, med BREGOTT på, ljuvligt! Och såklart fanns det både glögg o Julmust!
Jag och Alina fick i princip tvinga på Ebba ett förkläde...
 
O så har det hänt en massa annat, men som jag glömt dokumentera, kanske kommer någon annan gång. (jo just det, Ebba, inte tvingade mig, men ja... fick mig att lite halvt mot min vilja (mest för att jag känner att mina färdigheter inom detta område inte är tillräckliga), ta fram hennes sax igen och kapa någon decimeter på hennes hår...

Brugge och Brunch

I Söndags var vi några som besökte den fina staden Brugge. Dessvärre hade vi inte vädret med oss hela dagen igenom (under en period haglade(!), regnade och blåste det samtidigt, sådär trevligt mysigt...). Men det vart likväl bra, särskilt när vi hittade ett mysigt fik att värma oss på där man fick praliner till sin dricka. Och där jag även såg en hund som fick mig att längta förfärligt efter Tessie...
 
Idag var vi några som brunchade hos Carima, med scones o hela fadderiddan! Men tänkte då ej på att ta några bilder...

IKEA, Ellis Gourmet Burger o Blues m Gitarr o saxofon

 IKEA
 
Ebba leker lucia med mina värmeljus.
 
Jag hittade en obalancerad krona.
 
Gratis pepparkakor
 
Lovis bär Alinas "Lack"-Bord, som även fungerar som regnskydd, och Alina äter IKEA:s billiga men även goda billiga 70% choklad!
 
 
Ellis Gourmet Burger
 
Tog foton när de flesta inte var beredda, så förlåt om ni inte är nöjda med hur ni ser ut, men fina är ni likväl ;-)
 
Jag glömde glömde då ta den där "fancyga" perfekta-burgaren-innan-man-huggit-in-bilden, så tog när den var delad (Ebba o ja dela). Burgaren var ingen hamburgare med kött, utan en stor Portabello svamp, med ost o annat gott. Ja det ser ju inte för vackert ut, men apptitligt var det allt!
 
På en bar började dessa spela, ljuvligt underbart!
 
Tydligen fyllde ngn år också...
 
 
Och så på den till en början soliga lördagen, men senare regninga, tog Ebba jag det vanliga, (hon choklad och jag cappuccino)
O vi var lite trötta...
 
Ikväll är jag tvungen att passa barnen, men imorgon är destinationen Brugge.

Tråkigt väder och Roliga vänner

Hösten har kommit till Bryssel, och regnet har med jämna mellan rum öst ner de senaste dagarna. Men bra har det varit ändå, och varför jag är här och inte hemma detta året har jag påmints om varje dag sedan jag anlände, som svar på mina lite vemodiga tankar som jag skrev om innan.
 
 Lördag kväll
 
Ebba och jag kände att vi behövde ut i Bryssel efter våra flygfärder, så det blev Delirium Bar. Ett turistställe nära grand place, men där man möter folk från världens alla håll, i alla åldrar, och oftast trevliga sådana.
Ebba hade hjälpt en nykomlig i Bryssel på flygplatsen i Bryssel, och vem träffar vi senare på kvällen om inte han? Så han blir vårt följe för kvällen. Bryssel må vara en storstad, men ibland är det skrämande litet (fast på ett bra sätt, om det kan låta logiskt?).
(Ebba tkte ej att dessa foton blev bra, så jag klippte hennes huvud)
 
 
Söndagen
 

I rugget tittade jag, Paula, Ebba och Miguel på några kortfilmer på en bio. Varav en av filmerna live dubbades av en fransyska, för filmen var tysk och undertexten engelsk. För oss icke fransoser så vart det lite jobbigare, då tre språk förtäljde sagan samtidigt...
 
Paula hade köpt jordgubbar på en marknad (i November...)
 
Coolingarna Miguel och Paula.

Vill tacka Miguel (han som är maskerad) för att han alltid hittar små roliga saker att hitta på, han verkar alltid veta ngt som händer här i Bryssel! (Han ska nog kunna förstå något av detta för han kör google translate med texten på min blogg...)
 
Sen tog de öl och jag cappuccino.
 
Och Ebba som lämnat oss för en stund återvände.
 
 
Måndag
 

Ebba"s" barn hade studiedag, så vi tog och besökte bilmuseet på dagen när jag var ledig.
 
I Belgien har inte var bil en egen registreringsskylt, utan var person har sin individuella, som man har livet ut, sen den dagen man skaffa bil för första gången. Köper man ny bil hänger samma kombination med en. Så dessa med få siffror och bokstäver (som de Svergie) är från de första bilägarna.
(Nu ser kombinationerna på registreringsskyltarna annorlunda ut, med fler symboler, då man inte återanvänder en registreringsskylt som i Sverige iom detta system.)

Höstlov i Svergie

Nu är jag tillbaks i Bryssel efter ett höstlov i Svergie.
Det var jättehärligt och få träffa alla igen, men skulle behövt en vecka till, åtminstone några dagar, visst han jag träffa många, men inte tillräckligt... Hade fullt upp med att rensa allt vi sparat på vinden och övrigt inför flytten som sker efter julen. Men det har verkligen varit skönt o få bo med Mamma igen , och min storebror som kom i slutet i veckan, och det känns också skönt att ha fixat undan en del. Och gott har det varit att äta all mat som jag saknat från Sverige och tex dricka svensk färsk mjölk, och bre på med Skånegott på mackan. Ett faktum: Sverige är outstanding när det kommer till mejeriprodukter!
 
Några få bilder (tänkte inte på att ta så många) från veckan.
 
En tapaskväll med fd teknikare hanns med! Verkligen roligt att få träffa alla igen!
 
 
Smörstekta kantareller var jag rädd att jag skulle missa i år, men mamma hade så ömtänksamt köpt det till mina smaklökars stora lycka!
 
Tryckte in några Fikor mellan allt sorterande och utrensande; bla med den här godingen tillika skönheten.
 
Och Linn gav mig dessa små utsökta ting:
 
 
Familjen vart samlad som i gamla da'r (Ska tilläggas att nu förtiden är mamma den minsta).
 
 Är en bild från student veckan, dålig sådan, alla lyckas kolla bort... Men det är den senaste med min käraste inttjejer som jag gärna skulle vilja hunnit träffa mer, vi får försöka ta igen det i jul!
 
 
 Och så vart det då hemfärd idag. Och jag grät mer idag än vad jag gjorde när jag skulle åka i augusti. Antar att jag var mer förberedd då. Hade väntat länge på att åka. Denna veckan visste jag såklart att jag skulle hem idag, men allt gick så mkt snabbare än vad jag velat, helt plötsligt var veckan över, och jag hade inte hunnit landa riktigt innan jag skulle hem igen. En tröst är att jag ska hem igen till jul, och snart kommer december med advent och julbestyr, så har mycket att se framemot.
 
Dock blev jag sentimetal och nostalgisk i Svergie. Ingenting var riktigt som det brukade, det syns inte sådär uppenbart, utan staden såg ut som den alltid gjort, men allt var ändå förändrat. När jag drog till Beglien i augusti var det ju fortfarande sommar, folk hade inte än börjat med vardagsbestyr, så som skola och jobb, så allt kunde nästan varit ett vanligt sommarlov, trots vetskapen om att det inte var det. Men nu jobbar de, letar jobb eller går de på universiteten. Min årskull är inte längre 3:or, väntar inte längre på studenten, utan vi har tagit den. Allt känns så surrealisktiskt när man verkligen tänker på det.
 
Och sen när jag satt på tåget mot kastrup började "Lyckliga Gatan" spelas, och den fick mig inte dirket mindre sentimental... :
 
"Ja, allt är borta, det är bara så
ändå så vill jag nog inte förstå"
 

Men i allt detta har så mycket fantastiskt roligt hänt på sista tiden, och jag vill nog inte gå tillbaka till tiden som varit. För det är så mkt fint som väntar. Bara att när så mycket förändras så hänger medvetandet inte alltid med, man rycks upp från den trygga marken och svävar fritt i luften. Samma trygghet finns ej längre, och då är det enklare att tänka att man bara vill gå tillbaka till när allt var som "vanligt". Men det kan man inte, och tur är väl det. Tråkigt skulle det allt varit, och man måste även tänka på att man gärna bara minns det fina, och försöker glömma det jobbiga. Allt var inte bättre förr, allt är inte bättre nu, kanske att det är lika bra fast på olika sätt?
 
Nej nu har jag varit sjup nog för ikväll, snart kommer Ebba och vi ska dra ut, så här kan jag inte sitta.
 
Men en sista grej:

Jag vill hylla de trevliga killarna på starbucks på Köpenhamns flygplats: De fick mitt då något vemodiga jag att lysa upp när jag skulle köpa min Cappuchino.